Wednesday, February 23, 2022

Töissä Suomessa: Financial Controller

Tämä on yhdeksästoista Töissä Suomessa -juttu. Aloitin juttusarjan kokoamisen helmikuussa 2019, ja se jatkuu edelleen. :) Opiskelijani kirjoittavat tekstit itse, ja minä muokkaan niitä vähän.

Kysyn kaikilta nämä kysymykset: 

  • Kuka olet ja mitä teet? - Who are you and what do you do?
  • Kuinka löysit nykyisen työpaikkasi? - How did you find your current job?
  • Millainen on tyypillinen työpäiväsi? - What is your typical workday like?
  • Mitä haasteita sinulla on ollut suomalaisessa työelämässä? - What kind of challenges have you had at work in Finland?
  • Mikä on tärkeintä, mitä olet oppinut töissä Suomessa? - What is the most important thing that you have learned at work in Finland?

Kiitos haastattelusta, Abby!


Kuka olet ja mitä teet? 

Olen Abby ja olen kotoisin USA:sta, Tennesseestä. Olen asunut Helsingissä viimeiset kymmenen vuotta. Työkokemukseni on kansainvälisen kaupan ja rahoituksen aloilta. Nykyään työskentelen Financial Controllerina Revieve-kasvuyrityksessä 

Kuinka löysit nykyisen työpaikkasi? 

Kuulin tästä työpaikasta edellisen työpaikkani työkaverilta. Työskentelin hänen kanssaan pari vuotta ennen kuin hän aloitti Revievessä. Kun hän kuuli, että rahoitustiimi etsi uutta työntekijää, hän ajatteli, että vaatimukset sopisivat minuun hyvin. Hän otti minuun ja tiimipäällikköön yhteyttä yhteisellä viestillä, ja sovin tiimipäällikön kanssa haastattelusta.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työnkuvani on ollut aika laaja, koska tiimi on ollut tähän asti pieni. Hoidan laskujen maksamiset, kirjanpidon, palkanlaskennan Suomessa ja USA:ssa, taloudelliset raportit ja analyysit ja niin edelleen.

Mitä haasteita sinulla on ollut suomalaisessa työelämässä? 

Minusta isoin haaste suomalaisessa työelämässä oli ensimmäisen työpaikan saaminen. Työkokemus on usein tärkeämpää kuin tutkinto, ja työnantajat haluavat, että sinulla on työkokemusta Suomesta todisteeksi osaamisesta. Ammattilainen verkosto on myös tärkeä, ja sen luominen vie aikaa. 

Mikä on tärkeintä, mitä olet oppinut töissä Suomessa? 

Olen oppinut, että työnantaja antaa paljon vapautta ja vastuuta ja luottaa sinuun, jos olet vastuullinen ja proaktiivinen. Myös omien rajojen asettaminen on tärkeää, jotta et tee liikaa töitä.


Maisema Abbyn etätyöpisteeltä. 



About the author of Random Finnish Lesson: 


My name is Hanna Männikkölahti. I am a professional Finnish teacher who gives private online lessons and simplifies books into easy Finnish. Please read more in www.linktr.ee/hannamannikkolahti and follow this blog, if you want to be the first one to know when I post something new. 

1 comment:

Pirre said...

Kiitos kiinnostavasta haastattelusta. Ymmärrän jutusta rivien välistä, että Abbey työskentelee controllerina englanniksi. Se varmaan onnistuukin, jos työtehtävät ovat puhtaasti laskennallisia asioita. Mutta entä jos mukaan tulee muutosneuvotteluja ja analyyttisempaa toimenkuvaa? Sellaisessa varmasti suomen kielen hyvä taito olisi controllerillekin tarpeen.