Thursday, August 20, 2020

Mitä lukea selkokirjojen jälkeen? What to read after books in easy Finnish?

Oletko huomannut, että selkokirjat ovat sinulle jo vähän liian helppoja? Mietitkö, mitä voisit lukea seuraavaksi? Tässä on sinulle muutamia idoita:


1. Kirja, jonka olet lukenut jollain toisella kielellä


Tykkäsitkö Harry Potterista? Oletko lukenut sen monta kertaa ja katsonut myös elokuvan? Lainaa kirjastosta Harry Potter ja viisasten kivi suomeksi!


https://www.tammi.fi


2. Elämäkerrat ja tietokirjat


Faktoihin ja todelliseen elämään perustuvat kirjat saattavat olla helpompia kuin fiktiiviset tarinat. Kenen elämä sinua kiinnostaa? Mistä asioista olet kiinnostunut? Kokeile vaikka toimittaja Aino Huilajan Pakumatkalla-kirjaa. Siinä kirjoittaja jättää työnsä, muuttaa pakettiautoon asumaan ja matkustaa miehensä ja koiransa kanssa ympäri Eurooppaa.


https://otava.fi/kirjat/pakumatkalla/


3. Viihdekirjallisuus


Lue jotain, jonka on tarkoitus viihdyttää sinua. Se voi olla esimerkiksi humoristista kirjallisuutta kuten Henriikka Rönkkösen Mielikuvituspoikaystävä tai Miika Nousiaisen Pintaremontti.


https://otava.fi/kirjat/pintaremontti/


4. Selkokirja, jossa on vaativa aihe


Suomessa on julkaistu paljon selkokirjoja eri aiheista. Olen varma, että opit esimerkiksi Sata totuutta Suomesta -selkokirjasta paljon uusia sanoja. Voit hakea muita selkokielisiä tietokirjoja Selkokeskuksen tietokannasta. 


https://avain.net


5. Suositut kirjat


Katso Mitä Suomi lukee? -listalta, mitä kirjoja suomalaiset ovat ostaneet eniten. Kokeile sitten jotain kiinnostavaa kirjaa listalta. 



Mikä oli ensimmäinen (yleis)suomenkielinen kirja, jonka luit? Jätä kommentti!


Lue lisää:



. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

About the author of this blog:

My name is Hanna Männikkölahti. I am a professional Finnish teacher who gives private online lessons and simplifies books into easy Finnish. You can contact me through www.privatefinnishlessons.com. You can subscribe to this blog from the right-hand banner. 



No comments: